Leeuw van de Export 2019

11/09/2019

MARELEC is trots de naam genomineerde Leeuw van de Export 2019 te mogen dragen! Een bekroning voor het harde werk en toewijding van het volledige team, gaande van ontwerp tot verkoop, service en alle administratieve mensen die de groei blijven ondersteunen. Daarom, een grote en welgemeende DANKJEWEL 💪💖


Dit jaar reikte Flanders Investment & Trade voor het 18e jaar op rij de Leeuw van de Export uit: een bekroning voor Vlaamse bedrijven die opvallende exportresultaten boeken. Uit de inschrijvingen werden tijdens een eerste juryronde 6 uitzonderlijke exportsuccesverhalen geselecteerd waaronder het verhaal van MARELEC. 

We nemen jullie kort even mee in het verhaal van Piet Rommelaere, oprichter en CEO van MARELEC. MARELEC, gevestigd in Nieuwpoort, ontstond in 1983 en ontwerpt en vervaardigt hoogtechnologische portioneer- en sorteersytemen voor voedselverwerkende bedrijven in de vis-, pluimvee- en vleessector. Met de intelligente portiesnijders en sorteermachines is de producent een wereldspeler in zijn niche.

Hoe is de internationalisering van MARELEC gestart? "De interne markt was te klein als afzetgebied, dus vanaf het prille begin vertrokken onze machines vooral richting buitenland. Vandaag is dat al naar 65 verschillende landen, maar we blijven nieuwe opportuniteiten spotten. Zo staan onder meer China en Thailand hoog op onze prioriteitenlijst."

Waarom MARELEC de geknipte ambassadeur van de Vlaamse export zou zijn? "Omdat de export van hightechoplossingen de levensader van dit op-en-top West-Vlaamse familiebedrijf is. We boeken internationale successen, maar liefst 95% van wat geproduceerd wordt is voor export bestemd. Onze R&D, productie en kantoren zijn in Nieuwpoort gevestigd, en reeds voorzien om verder te kunnen uitbreiden. Tot slot zorgen de innovaties en technologie die we steeds opnieuw introduceren ervoor dat we toonaangevend zijn in onze sector."

MARELEC is trots de naam 'genomineerde Leeuw van de Export 2019' te mogen dragen!

"Great things in business are never done by one person. They are done by a team of people." - Steve Jobs

Wij willen het volledige MARELEC team bedanken voor hun dagelijkse inzet en motivatie. 💪💖 

FOLLOW US ON:

#teamMARELEC


© 2020 Marelec Food Technologies