MARELEC

Met slimme, hoogtechnologische weeg-, sorteer- en portioneermachines verovert MARELEC de wereld. MARELEC werd opgericht in 1983 door Piet Rommelaere en zijn vader Marcel. Het bouwen van trekkrachtmeetsystemen voor aan boord van vissersschepen en deiningsgecompenseerde weegschalen vormden de eerste activiteiten van MARELEC. Al snel werden de voordelen van deze innovatieve ontwikkelingen gesmaakt door de vissers omwille van de verhoogde veiligheid en het hoger rendement. Initieel werden de vissersschepen in België en Frankrijk uitgerust met deze technologie maar zeer snel volgde export over de ganse wereld.

Tegenwoordig is de kernactiviteit gericht op het produceren van hoogtechnologische portioneer- en sorteersystemen voor voedselverwerkende bedrijven in de vis-, pluimvee- en vleessector. MARELEC is een wereldspeler met de PORTIO, een intelligente portiesnijder die vers vlees, gevogelte of vis in porties van vast gewicht snijdt.

MARELEC Team

MARELEC legt z’n focus op export en heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 50 exclusieve distributeurs. Deze worden door een sterk team van technisch commerciële verkopers ondersteund waardoor een export van meer dan 95% gerealiseerd wordt.

De machines worden volledig ontworpen en ontwikkeld door een jong team van enthousiaste ingenieurs die elk op zich specialist zijn op vlak van mechanisch ontwerp, elektromechanica en elektronica. Daarnaast wordt ook alle software in huis geschreven. Dit zowel voor de besturingssystemen van de machines zelf als voor de eigen productiebeheer software MATRIX. Na ontwerp en ontwikkeling worden alle machines in de werkplaats te Nieuwpoort geproduceerd, gemonteerd en getest door een team van lassers, monteurs, elektronici en ingenieurs.

Er zijn ondertussen duizenden systemen operationeel waarbij een efficiënt team van enthousiaste service technici wereldwijd een optimale technische ondersteuning garandeert.

Waarden

MARELEC zet hard in op hun waarden, die samengevat worden in het woord 'KADO'. De waarden zijn het kloppend hart van het familiebedrijf en vertegenwoordigen hun passie en ambitie. Ze brengen iedereen samen in het streven naar ons einddoel, namelijk het beste systeem aanbieden die de perfecte oplossing biedt om aan de behoefte van onze klant te voldoen.

 • K

  Klantgericht

 • A

  Ambitieus

 • D

  Duurzaam

 • O

  Open

FOLLOW US ON:

#teamMARELEC


© 2020 Marelec Food Technologies